Tel Aviv lever upp till mina förväntningar! Vad hade jag förväntat mig?

Hippt och trendigt

Det brukar inte vara min ledstjärna, men någon gång kan man ju få ett ryck och vilja se något sådant också! Tel Aviv är superhippt. Det är eko, det är vego, det är cykelbanor, street art och ett pulserande uteliv.

Annorlunda

Sedan staden grundades utanför Jaffa år 1909, av 66 judiska familjer, så har den växt med rekordfart till nuvarande cirka 450 000 invånare. Nu är staden en spännande mix av Europa och Mellanöstern, och alla de olika nationaliteter som samlats här.

Intressant arkitektur

Tel Aviv kallas den Vita Staden, på grund av sina 4 000 hus i ”internationell stil” , ofta kallad Bauhausstil, asymmetriska hus från 30-talet med en blandning av runda och fyrkantiga former. En del slitna, andra i toppskick, allt sevärt.

God mat

Ja! En del rätter är bekanta i Sverige: pitabröd, falafel, hummus, men det finns så mycket mer. Här finns oändliga möjligheter att pröva god, nyttig och spännande mat.

Varmt och badvänligt

Varmare än väntat; här är det högre temperatur i början av december än vad årets högsommar någonsin erbjöd i Sverige. Jag klagar inte, utan tar mig ett dopp i havet och en bägare glass!

december 2017