Om mig

Hej, det är jag som är Eva! Först lite hårda fakta: Jag är född 1963, jag bor i en småstad i Västergötland, i samma trakt där jag bott i hela mitt liv. Jag arbetar på ett statligt verk, jag är singel och min familj består av två vuxna barn, föräldrar, bror och svägerska.

Men HUR är jag då? Vi hade en övning på jobbet där vi skulle beskriva varandra, och mina arbetskamrater beskrev mig ungefär så här: lugn, stabil och strukturerad, klagar sällan, har integritet och även en del humor, är självständig och äventyrlig. Någon nämnde att kombinationen äventyrare och grönsaksodlare är ovanlig. Ja, jag är genuint intresserad av andra länder, kulturer, utmaningar och nya intryck, samtidigt som jag är hemmakär och älskar att odla min trädgård. Min devis är ”Hellre både och än antingen eller”. Jag kallar mig humanist och feminist, sätter vetenskap före andlighet och är intresserad av det mesta inom natur, kultur och historia… allt utom sport och spel.

Om mina resor

Jag planerar mina resor själv, och reser ofta ensam. Jag gillar känslan av äventyr, stora som små, och för mig innebär det inslag som vandring, paddling eller ridning, backpacking, boende i tält eller vandrarhem, kontakt med människor på plats och gärna okända resmål. Jag föredrar stora naturupplevelser före en storstadsweekend, men som tur är behöver jag ju inte välja, mat- och kulturupplevelser i städer uppskattas också!

Bästa resmål: Det är svårt, för att inte säga omöjligt att välja, men jag säger Korsika, Kirgizistan och Nya Zeeland. De är mina allra bästa resor, med en kombination av underskön natur och spännande upplevelser.

Drömresa: Jag har i princip förverkligat mina drömresor, men visst fylls det på efterhand. Mina största drömmar i nuläget är att uppleva mer av den afrikanska kontinenten och besöka Grönland och Patagonien. Drömmen att åka Transsibiriska järnvägen har fått strykas tillsvidare…

Dit vill jag inte: Jag väljer inte bort resmål på grund av deras politiska styre, för jag tror att öppenhet och utbyte gagnar en demokratisk process, men det är naturligtvis viktigt att vara påläst och medveten. Med det sagt har jag personligen ändå noll lust att besöka till exempel Dubai, på grund av kvinnosynen, utnyttjade gästarbetare och en konstlad miljö.

Om min blogg

Jag startade min blogg som ett hobbyprojekt runt julen 2016, eftersom jag gillar att skriva och hade samlat på mig en hel del historier från mina resor. Bloggen är en slags dagbok, som jag själv går tillbaka till när jag vill återuppleva mina minnen.

Genom åren har antalet läsare ökat – jätteroligt! Innehållet är reklamfritt, det styrs fortfarande av vad jag själv tycker är intressant och det handlar om mina upplevelser nära eller långt bort. En ledtråd till mina intressen är de ämnen som fått egna kategorier på bloggen: Kultur, Mat och dryck, Ridtur, Vandring och Trädgård, förutom resor i största allmänhet såklart!

Tack för att du läser!

Aktuella resor

Resor under 2024:

  • December – januari: Rundresa i Vietnam, Kambodja och Laos

Planerade:

  • under arbete…

Bubblare:

  • Madagaskar

  • Grönland

  • …och många fler!

Länder jag besökt

Nepal
Tanzania
Japan
Mongoliet
Nya Zeeland
Ryssland
Kirgizistan
Kina
USA
Israel
Vietnam
Kambodja
Laos

Georgien
Azerbajdzjan
Ecuador
Peru
Bolivia
Polen
Ungern
Kroatien
Slovenien
Andorra

Albanien
Luxemburg
Tyskland
Tjeckien
Slovakien
Österrike
Schweiz
Nederländerna
Bulgarien
Rumänien

Italien
Frankrike
Belgien
Grekland
Monaco
Spanien
Portugal
Vatikanstaten
Serbien
Montenegro

Malta
Irland
England + Skottland
Estland
Lettland
Litauen
Island
Finland
Danmark
Norge + Svalbard