Hur långt måste man ge sig iväg för att uppleva lite äventyr? Inte långt!

Den snörika vintern 2010 tornade en gigantisk snöhög upp sig bredvid husets infart. ”Den är så stor att man skulle kunna bo i den…” Här är steget från tanke till handling inte så långt. Snöhögen grävdes ut och bäddades inuti med granris från den kasserade julgranen, liggunderlag och dubbla sovsäckar, och en träskiva sattes för öppningen. Jag sov gott hela natten i min snöbivack, två meter från postlådan, men på morgonen hade snön sackat och takhöjden sänkts så jag fick en lätt klaustrofobisk känsla. Då var det gott att kravla ut, ta med sig morgontidningen och gå in i värmen och koka morgonkaffet!

Mysigt!

Snöhögen, större än en Citroën C2

Tältat i trädgården under sommartid har jag gjort några gånger; mysigt, men inte så äventyrligt. Men i förra veckan såg jag en utmaning på Facebook. Utmaningar där brukar bestå av uppmaningar att lägga ut en viss typ av bilder och sedan utmana sina vänner, ett upplägg där själva kedjebrevsidén brukar ge mig lätt ångest. Inte i detta fall. Här var det en kvinna vid namn Helena Traneving med bloggen Vandringstjejen som utmanat sig själv med En utenatt i månaden under 2013. Denna idé hade sedan spridit sig på helt frivillig basis, och många hade hängt på. Ja, jag vill också!

Jag tillbringade hela helgen i storstaden Göteborg, och sedan var ju januari snart slut. Bråttom! Det fick bli trädgården, natten tisdag till onsdag. Mitt lilla tält sattes upp på baksidan av huset och laddades med tre liggunderlag, två sovsäckar och ett fluffigt duntäcke. Sedan kröp jag in, ganska välklädd, vid halv tiosnåret. Jag hörde grannen stå på trappan och kalla på katten, och undrade vad han tänkte om han såg tältet, den lilla lampan som lyste och mobilens blixt när jag tog selfies! Jag somnade med ett leende på läpparna, sov gott utan att frysa och gick upp och tog ner tältet klockan 05.45.

Nu är jag på gång! En utenatt i månaden under 2018. Mina kommande utenätter kommer jag att planera in på helger, och troligen på någon mer spännande plats än min mossiga gräsmatta tre meter från altandörren. Någon mer som vill anta utmaningen?

Mysigt!