Det finns ett land som är så vackert att ögonen går i kors. Ett land som är tryggt och lätt att resa i. Ett land där människorna är otroligt trevliga och avslappnade, där maten är mycket god och vinerna ännu godare. Ett land där det stora äventyret är ständigt närvarande.

Det enda som ligger på minuskontot är restiden… Närmre två dygn får man räkna med innan man är på plats. Det är värt varje sekund av slumrande i sittande ställning på flyget, eller omständliga säkerhetskontroller och väntan på urtrista flygplatser vid mellanlandningarna.

Jag var taggad till tänderna, med bokade bussturer, boenden och aktiviteter i ett tajt schema under tre veckor i februari 2016. Landning i Christchurch, vidare till Te Anau med Milford Sound, Queenstown, Fox Glacier, Nelson med Abel Tasman National Park, Wellington, Tongariro National Park, Rotorua, Whitianga och avresa från Auckland. Best of Sydön och Nordön, i fotspåren av Bilbo, Frodo och Gandalf!

Jag kan räkna till två motgångar under resan. En av mina tre kajakturer var inställd på grund av kraftig vind, men vem rår på naturen? Någon åt upp min yoghurt på vandrarhemmet i Rotorua. Ja, ni fattar… man går upp tidigt på morgonen för att ladda med en frukost, och yoghurten är borta.

Skämt åsido, resan var en fullpoängare och ett fantastiskt minne för livet! Varje dag var ett äventyr, som jag kommer att berätta mer om. Jag övervägde aldrig något bungyjump, men det fanns mycket annat som kittlade nerverna!

februari 2016

Bussbolaget som tog mig 300 mil runt Nya Zeeland: www.intercity.co.nz