Mougins på franska Rivieran vårdar verkligen sitt varumärke som mat- och kulturstad. Maten uppmärksammas till exempel genom en internationell gastronomifestival två dagar i juni varje år. Ett av många evenemang på den kulturella sidan är Mougins Monumental, en friluftsutställning med skulpturer som pågår från och med april och hela sommaren, till in i september (sista dag 15 september i år).

Skulpturerna är placerade lite överallt  i Mougins gamla stad, på torg, i parker och planteringar. Det blir lite av en skattjakt att hitta dem, om man inte går efter den informativa broschyren med karta så klart! Årets utställning heter Wonderland, och går i ”färgens, humorns och livsglädjens tecken” enligt min översättning från franska.

Ja, några tycker kanske att somliga av de här skulpturerna är väl naiva. Men visst blir man lite glad! Här kommer ett urval av Mougins skulpturer sommaren 2019. Vilken skulle du vilja ha i trädgården, eller i parken utanför ditt hem?

Youn Chu – L’Envol (Arang-i)

Carin Grudda – Nana Grande

Sacha Sosno – Présence Absence (närvarande frånvaro )

Carin Grudda – Le Mouron

Patrick Moya – L’Envol de Moya

Yuon Cho – La Majorette, 3/8 (Lani)

Sacha Sosno – À Ciel Ouvert (I det fria)

Carin Grudda – Rosa et Fleurettes

Lite fakta om de konstnärer jag visar ovan: Youn Cho är en koreansk konstnär, född 1971. Carin Grudda är från Tyskland, född 1953. Patrick Moya bor i Nice, och är född 1955. Sasha Sosno föddes 1937 och verkade också i Nice den mesta tiden, men dog 2013.