Från Marocko till Mollaryd!

Jag vill ju inte beklaga mig över inställda resor, men en så klockren allitteration går bara inte att hoppa över. Förra veckan skulle jag ridit mellan hav, berg och öken i Marocko, på en korsning mellan arabiskt fullblod och berberhäst. Men det finns ju hästar på närmre håll, som hos Stålarp islandshästar i Mollaryd i Herrljunga kommun, drygt fyra mil från mitt hem. Jag hörde mig för, och knep en av de sista platserna till söndagens ridtur.

Det var samling klockan 09.00 på morgonen för att hämta hästar i hagen och hjälpa till med borstningen. Hästarna fällde fortfarande vinterpälsen, så efter en energisk borstning låg hästhåren i drivor. Hanna som driver företaget förhörde sig om vilken typ av häst vi önskade, och jag fick den nyinköpta hästen Frá som var både söt, pigg och framåt.

Nyborstad

Några av gårdens andra djur: gutefår

Vi var tretton ekipage som gav oss iväg i skritt, tölt och galopp, på en ridtur som pågick mellan klockan 09.30 och 13.30, med ett fikastopp på vägen med hembakade baguetter, kaffe och kaka. I trakterna runt Mollaryd finns massor av skogsvägar och grusvägar som lämpar sig för ridning. Det var underbart vårväder, vacker natur och coronasäkert att vara utomhus utan närkontakt med andra än hästen.  Den finaste och bästa dagen på mycket länge!

Det här var andra gången jag red hos Stålarp Islandshästar, och det kommer säkert att bli fler gånger. Här finns verkligen en kunnig och ansvarsfull hästhållning, vackra ridvägar och trevliga hästar; pigga och snälla. Hemsida: Stålarp Islandshästar

Jag på Frá

Efter turen tog Frá en liten ryggmassage

Fluffiga hönor och stilig tupp