Österrike är ett ganska outforskat land för mig, men det lilla jag har sett går inte av för hackor. Alpbach har flera gånger utsetts till Österrikes vackraste by och ja, det är verkligen på gränsen till sliskigt vykortsvackert vart man än tittar! Byn ligger inne i en dalgång som heter Alpbachtal, cirka fem mil från Innsbruck och sex mil från Kitzbühel. Den är en populär destination för både skidåkare på vintern och vandrare på sommaren, så skidliften används året om för att transportera folk upp på närmsta alptopp.

Jag var där två dagar i juli 2007, och blev verkligen hänförd av de vackra husen och alla små näpna blomster i alperna, i kontrast mot de storslagna vyerna. Vi gick en lång dagsvandring och mötte en hel del hurtiga pensionärsvandrare utmed leden, som hälsade Grüss Gott när vi möttes. När vi gått en bra bit och nått toppen Standkopf på 2242 m.ö.h trodde jag att vi skakat av oss dem, men i lä bakom toppröset satt några och drack kaffe ur medhavd termos. Grüss Gott! Det är nog alpluften som gör det!

Flyttbar get-campervan

Brådskande höskörd innan nattens åskväder. Glad att jag slipper köra traktor på de åkrarna!

Ett utmärkt boende som fortfarande finns kvar: Haus Schönblick i Alpbach

Den mest absurda måltid jag någonsin ätit: Schnitzel och fläskfilé med vispad grädde. Det smakade inte illa alls, men var bara liite för mycket…