Jag tyckte mycket om Cusco; arkitekturen, människorna och färgerna. Så mycket att jag vill visa ytterligare några bilder: 

På många ställen i Cusco ser man stadens egna regnbågsfärgade flagga vaja i vinden. Till förvillelse lik Prideflaggan, symbol för HBQT-rörelsen, och skapad ungefär samtidigt; i slutet av 70-talet. Vad skiljer? Jo, den nuvarande Prideflaggan har sex färger och Cuscos flagga sju: den har två olika blå färger. Vacker är den, eller hur?

Cusco känns som en trygg stad. Men ordningsvakterna kan ju alltid vara till nytta genom att hjälpa till med att ta kort på familjen!

Eller så får barnen sköta fotograferandet…

Nytt och gammalt sida vid sida. Farbrorn till vänster i den fina mössan med tofs roar sig kungligt med sin smartphone, och skrattar högt när han tittar på Youtube-klipp.

Många från landsbygden eller de mindre städerna drar till Cusco för att tjäna en slant genom att sälja något; smycken, textilier, hantverk eller arrangerade turer. Den här tanten säljer drycker.

… och den här kvinnan tar betalt för att agera fotomodell, tillsammans med sitt uppklädda lamm. Jag är inte helt säker på vad jag tycker egentligen; är det ett uttryck för kolonialt förtryck, att jag som turist fotograferar ursprungsbefolkningen i utbyte mot en peng? Jag tycker i alla fall att hon och hennes lamm är fina. Och att det oavsiktligt blir lite lustigt med fotomodellen i bakgrunden, hon som också tjänar pengar på att låta sig fotograferas.

Inca Kola… en lokal läsk. Coolt tänker jag, och köper en för att smaka. Den är extremt sötsliskig, och när jag tittar närmre på flaskan ser jag vilket bolag som står bakom Inca Kola: Coca-Cola Company. Lurad…

Textilbutikerna i Cusco är som gottebutiker, fyllda av färgglada tyger. Jag funderar på att köpa en meter men drar mig för att shoppa innan vandringen på inkaleden, och efteråt hinns det inte med. Nåväl, det passar ändå inte in i den dova färgskalan jag har hemma, så bilden får bli min souvenir!