En trädgård ska vara personlig, men de flesta trädgårdsintresserade -inklusive jag själv- strävar efter vad vi uppfattar som god smak. Trädgårdstomtar och rosa flamingos göre sig inte besvär, idealet är kanske yppiga engelska trädgårdar, frodiga lundar eller stilrent japanskt.

Förra sommaren besökte jag Docteur Piscine i Valbonne i södra Frankrike. Han hade skapat en spännande privatträdgård åt sin familj, full av inspiration. Här sparades det inte på krutet! En ärtgrön giraff, en häst och en gris i naturlig storlek, krokodiler och en gigantisk ekorre, massor av vägskyltar och prylar i varje hörn. Hade han hittat skyltarna på något skrotupplag eller dragit upp den i vägkanterna? Jag var för finkänslig för att fråga. (Och han heter naturligtvis inte Docteur Piscine: Doktor Pool, utan det är namnet på hans företag!)

Nej, det kommer aldrig in något neonfärgat plastdjur i min trädgård, men lite mer lekfullhet skulle jag gärna vilja våga mig på! Vad tycker ni?

Blank och nyryktad

Skidåkaren översteg hastighetsbegränsningen 10 km/h, så gick det som det gick!

Det är förbjudet både att fiska och ägna sig åt vattensporter i dammen, enligt hamnreglementet

Ekorren, rymdägg, en levande tupp och en vacker hortensia i bakgrunden

En mer traditionell dekoration

Stjärnjasmin (Trachelospermum jasminoides) fyllde luften med en bedövande doft

Jag bekantar mig med hunden, och så plastgrisen…

Ni som nu drabbades av en pockande längtan efter plastdjur i trädgården: de finns faktiskt att köpa på flera ställen på Rivieran. Bilderna nedan är tagna på försäljningsställen i trakten av Mougins. Om ni bilar ner, glöm inte takräcket!

När får vi se en sådan här till salu på ett svenskt Garden center!?

Auguste Rodins Tänkaren i modern tappning