Dags för årets stjärnupplevelse i matväg! Le Mas Candille är ett femstjärnigt hotell på sluttningen nordväst om Mougins gamla stad, med en spa-avdelning och två restauranger: Le Candille och La Pergola, och en vidunderlig utsikt över Grasse och bergen i fjärran.

Le Candille har en stjärna i  Michelinguiden; en mycket bra restaurang i sin kategori, och vi hade bokat för lunch. Lunchernas lunch, det är ju ett helgerån att benämna denna måltid med samma ord som de microvärmda resterna jag äter en vanlig arbetsdag.

Kocken Xavier Burelle skapar varje vecka en meny med säsongens främsta  råvara kallad ”marknadsmenyn”, och vid vårt besök var det courgette, alltså zucchini/squash, som var temat. Utifrån detta kunde vi välja på två förrätter, två varmrätter och två desserter. Plus lite extra aptitretare både före och efter såklart!

Det var en fantastisk måltid, väl avstämd i smak och mängd, med excellent sevice och i vacker miljö.

Amuse-bouche: friterad ansjovis, tomat med pesto och kex med tryffelkräm

Extra förrätt: kronärtskockscreme

Förrätt: Zucchiniblommor med lammragu

Förrätt: gurkcannelloni med krabba och hummerskum, och zucchinitärningar

Huvudrätt: kanin med zucchini och andra grönsaker

Dessert: syltade zucchiniskivor med citronfyllda hallon, hallonsorbet och vaniljgrädde

Tusen tack för det trevliga sällskapet, och till min bror för sponsringen av detta inlägg!

Länk till La Mas Candille