DRÖMRESAN

…behöver inte förbli en dröm.

Det mesta är möjligt!
Här kan du följa mina resor tur och retur.

Jag har tagit alla fotona själv (utom de där jag själv är med)

Kommer ni ihåg tant Berg i Lotta på Bråkmakargatan, hon som blev glad två gånger; först när man kom och sedan när man gick? Lite så är det att resa, fast ännu bättre. Först är jag glad när jag planerar resan och fantiserar om hur det ska bli. Sedan är jag glad när jag reser. Och sedan är jag glad hela livet, när jag tänker tillbaka på resan. Snacka om utdelning för spenderade pengar och tid!

Min planering brukar vara ganska omfattande… jag googlar på korsan och tvärsan efter tips och sevärdheter, skriver listor och gör scheman. Jag har anklagats för att inte vara flexibel, men jag ser det mer som att vara effektiv: Mesta möjliga upplevelse på tillgänglig tid! Då riskerar man inte att missa något, att mötas av beskedet fullbokat eller att låta dagarna rinna iväg. För mig handlar flexibilitet om att snabbt kunna planera om när något oväntat dyker upp, vare sig det är problem eller möjligheter.

Ett annat sätt att se på resandet är den berömda boxen… ni vet, den som man ska tänka utanför. Jag brukar tänka att vardagen pågår i en box, med en väldefinierad ram som i stort sett består av hemmet-jobbet-hemmet-jobbet. (Ett vägarbete som gör att bussen måste ta en ny väg genom ett bostadsområde är en sensation som får en att vakna upp ur dvalan och se sig nyfiket omkring…) Att resa är att ge sig iväg utanför boxen. Morgondagen är okänd, så också vad som döljer sig bakom nästa vägkrök. För att tänka utanför boxen så måste man kliva ur den!

Aktuella resor

Resor under 2020:

  • Dublin, Irland i januari

  • Funäsdalen i mars

Planerade resor:

  • Alla vårens resor är inställda

  • Norge i juli

Bubblare:

  • Ta nya tag med Marocko, Minsk och Kiev?

  • Madagaskar

  • Grönland

  • Lesjöfors

  • …och många fler!

Länder jag besökt

Nepal
Tanzania
Japan
Mongoliet
Nya Zeeland
Ryssland
Kirgizistan
Kina
USA

Israel
Georgien
Azerbajdzjan
Ecuador
Peru
Bolivia
Polen
Ungern
Slovenien

Andorra
Albanien
Luxemburg
Tyskland
Tjeckien
Österrike
Schweiz
Nederländerna
Belgien

Italien
Frankrike
England+Skottland
Grekland
Monaco
Spanien
Portugal
Malta
Vatikanstaten

Irland

Estland
Lettland
Litauen
Island
Finland
Danmark
Norge + Svalbard